Utveckling Grafik Referenser Företaget Kontakt Miljö  
Företaget
D'tAnjo grundades 1996 och inriktningen var från början en blandning mellan traditionell IT-support och framtagning av  nyckelfärdiga system och automatiserade rutiner (s.k. snurror). Även om företaget grundades för drygt 20 år sedan  finns branschkunskap ännu längre tillbaka i tiden och det har hänt mycket inom IT-världen sedan dess. I början på 80-talet krävdes ganska mycket kunskap för att använda datorn. De första persondatorerna som förlitade sig på IBM PC standard använde ett operativsystem (MS/PC-DOS) som krävde att man kommunicerade med textbaserade kommandon för att överhuvudtaget kunna starta ett program. Tiden går fort och idag använder även den enklaste telefon ett grafiskt gränssnitt som skulle gjort även den dyraste persondator från 80-talet grön av avund.

Idag ligger tyngdpunkten på systemering och programmering och den traditionella IT-supporten har fått ge plats till förmån för design- och grafikarbete.

Foto:Christine Holm / HammaröNytt

Företagsnamnet D'tAnjo är för övrigt en liten ordlek som består av namnet d'Artagnan (från De tre musketörerna) , ordet Data och till sist mitt eget namn Anders Johansson.

Väl mött, nuvarande som framtida kund!
/Anders
 

 
© D'tAnjo 1996-2021